Dwudziestu siedmiu nowych członków szlaku kulinarnego otrzymało certyfikat marki konferencji pn.: „Świętokrzyska Kuźnia Smaków - marka lokalna”. Wśród nich dwie z gminy Złota - Kozi Smak, Magdalena i Dawid Smak, Złota - za złocki ser kozi oraz Winnica Złota Wieś, Ewelina i Marcin Ptak, Złota - za Szlachetne wino gronowe ze szczepu Solaris.
Konferencja została zrealizowana przez Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach w ramach operacji własnej pn.: „Wsparcie rozwoju szlaku kulinarnego Świętokrzyska Kuźnia Smaków, jako narzędzia budowania marki lokalnych produktów żywnościowych wysokiej jakości”, w ramach Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich (SIR) - Plan Operacyjny KSOW na lata 2022-2023.
fot. www.sodr.pl